Гідроізоляція ванної кімнати під плитку

Незалежно від типу житла, будь-то квартира або приватний будинок, мікроклімат у ванній кімнаті в ньому будуть відрізнятися від інших приміщень. Через активного використання холодної і гарячої води з'являється пара і конденсат, тому у ванній рівень вологості завжди набагато вище.

В процесі капітального ремонту не можна забувати про важливість виконання комплексу заходів щодо захисту стін і підлоги від впливу води перед фінішною обробкою інтер'єру ванної кімнати. Неякісна або недостатня гідроізоляція може спричинити за собою не найприємніші наслідки від утворення цвілі, грибка і пошкодження керамічної плитки аж до пожежі через коротке замикання внаслідок попадання вологи на електропроводку.

Матеріали для гідроізоляції

Для виконання внутрішньої якісної гідроізоляції використовують ізолюючі вологовідштовхувальні матеріали. За типом нанесення можна виділити дві основні групи таких матеріалів:

  • Обклеювальні - рулонні плівки, які виробляються на основі смоли (бітуму). Їх клеять або наплавляють безпосередньо на ту поверхню, яку потрібно захистити;
  • Обмазувальний - більш практичний і вдосконалений формат гідроізоляції. Обмазки являють собою готові до нанесення з упаковки або сухі склади, які потрібно змішувати з водою в рекомендованій пропорції. Бітумно-гумові та полімерні мастики за допомогою інструменту наносять на оброблювану поверхню, на яку в подальшому буде укладатися плитка. Після повного застигання здійснюють фінішну чистову обробку.

 

Технологія гідроізоляції ванної кімнати

Перед гідроізоляцією необхідно провести підготовчу роботу щодо усунення пошкоджених ділянок поверхні-нерівностей – тріщин, місць введення комунікацій та ін. Для цього можна використовувати спеціальні Ремонтні суміші Teknorep 300 і Teknorep 300 EX.
 

 

Після підготовчих робіт можна приступати нанесення гідроізолюючих матеріалів, дотримуючись наступної послідовності дій:

  1. Грунтуємо підготовлену і очищену поверхню, щоб забезпечити високу адгезивну здатність гідроізоляції з основою. Для цього підійде акрилова глибоко Проникаюча грунтовка Izoplast E Nano Power;
  2. Після цього слід в кутах стиках стін і підлоги промазати гідроізоляцією по ширині стрічки для герметизації швів. Далі наклеюється сама стрічка Teknomer Pah Band 120/70, після чого її потрібно покрити шаром гідроізоляції. У ділянках введення комунікацій потрібно використовувати спеціальні ущільнювальні манжети, які також герметизують за допомогою стрічки;
  3. Після герметизації кутів і стиків стрічкою, наносять гідроізоляційну еластичну мембрану, в якості якої можна використовувати гідроізоляційне еластичне покриття Izoplast Hydrolastic, або ж полімерну акрилову мембрану на водній основі Izoplast FH Special або Teknomer 300.
  4. Склад для гідроізоляції Izoplast Hydrolastic двокомпонентний-він складається з полімерної емульсії і сухої дрібнодисперсної суміші. При нанесенні на поверхню склад утворює еластичне безшовне покриття, що володіє високою міцністю. Після повного висихання складу можна приступати до укладання плитки.
     

 

Дотримуючись технології застосування матеріалів, ви отримаєте максимальний захист і будете впевнені в її надійності і довговічності. А якщо у вас залишилися питання – телефонуйте нам, ми допоможемо з вибором матеріалів і дамо консультацію щодо їх застосування.