Як правильно наносити гідроізоляцію на стіни

Гідроізоляція стін - це спеціальна обробка поверхонь гідрофобними захисними матеріалами, які запобігають руйнівному впливу вологої пари та води. Обробка стін, підлоги і стелі проводиться перед початком оздоблювальних робіт. За допомогою якісного гідроізоляційної суміші можна підвищити довговічність перекриттів, усунути негативний вплив зовнішніх факторів, які тягнуть за собою руйнування бетонних і цегляних перегородок, утворення тріщин, відколів та інші пошкодження.

Щоб гідроізоляція виконувала свою головну функцію якісно, необхідно подбати про її правильне нанесення. Розглянемо, як потрібно наносити гідроізоляційній захист на стіни на прикладі суміші Teknomer 200 EX.

Інструкція по нанесенню гідроізоляції

Teknomer 200 EX - це гідроізоляційна суміш, що складається з двох компонентів: порошку на основі цементу та рідкої емульсії. При змішуванні двох компонентів утворюється еластична водонепроникна суміш, що забезпечує високий рівень стійкості поверхонь до позитивного тиску води.

Як правильно нанести рідку гідроізоляцію:

  • Всі поверхні перед нанесенням суміші слід знежирити і очистити від будь-яких забруднень, що перешкоджають хорошій адгезії.
  • При наявності на стінах великих тріщин, сколів і інших пошкоджень, слід їх попередньо відремонтувати. Для цих цілей підійде ремонтний розчин Teknorep. Матеріалу потрібно дати просохнути 3-4 дні і тільки потім наносити шар гідроізоляції.
  • Перед нанесенням потрібно визначити тиск води, так як суміш Teknomer 200 EX не підходить для гідроізоляції при негативному тиску води.
  • Всі кути і шви, де буде укладатися плитка, рекомендується додатково ущільнити і захистити за допомогою гідроізоляційної стрічки Teknomer pah bandi.
  • Суміш найзручніше наносити на стіни за допомогою шпателя або плоскою кисті. Шари рекомендується наносити перпендикулярно один одному для створення більш якісного покриття.
  • Повне висихання досягається, коли суміш не липне до пальців
  • Якщо суміш наноситься на стяжку, потрібно використовувати гідроізоляційну сітку між шарами для більшої надійності.
  • Щоб приготувати робочий розчин, потрібно поступово засипати порошкоподібний компонент А в рідкий компонент В і замішувати будівельним міксером на повільній швидкості до отримання однорідної суміші. Після змішування її потрібно залишити на 3-5 хвилин і потім ще раз змішати міксером.

Що ще врахувати перед нанесенням гідроізоляції на стіни

Гідроізоляційну суміш не наносять на метал, дерево, ПВХ, і подібні типи поверхонь. Приступати до обробки можна вже через 3 дні після нанесення фінального шару ізоляції. Наносити матеріал слід при температурі повітря в приміщенні в межах від 5℃ до 35℃. При висиханні потрібно подбати про те, щоб на поверхню не потрапляли прямі сонячні промені. Працюючи з сумішшю, слід використовувати респіратор і захисні окуляри.