Як правильно зробити якісну гідроізоляцію басейну

Про власний басейн мріють багато. Особливо актуальним наявність власного водоймища для купання буде на присадибних ділянках, що знаходяться далеко від водойм природного походження. А навіть якщо ні — все одно, мати хоч невеликий басейн-велике задоволення. Однак для облаштування якісного штучного резервуара для купання варто врахувати масу факторів, не останній з яких — якісна гідроізоляція. Сьогодні поговоримо про двокомпонентної суміші для гідроізоляції басейнів Teknomer 200 EX W-Blue, розповімо про її переваги та сферу застосування.

Що таке гідроізоляція Teknomer 200 EX W-Blue?

Матеріал для гідроізоляції, який складається з двох компонентів (сухого порошку і рідкого матеріалу на основі емульсійного полімеру), і відноситься до розряду полімерцементних гідроізоляційних сумішей. Готову суміш використовують для внутрішньої гідроізоляції:

Teknomer 200 EX W-Blue призначений для надійної гідроізоляції чаші басейну і може застосовуватися з басейнами відкритого типу. Еластичне речовина має гарний блакитний колір і забезпечує безшовне покриття на горизонтальних і вертикальних площинах.
 

 

Які переваги у гідроізоляційної суміші?

До основних переваг Teknomer 200 EX W-Blue відносять:

  • високу стійкість до впливу УФ-випромінювання
  • стійкість до ультрафіолетового випромінювання, що особливо важливо для відкритих басейнів
  • безпека: матеріал нетоксичний, застосовується для гідроізоляції будь-яких ємностей, що контактують з питною водою
  • легке нанесення шпателем, пензлем або за допомогою розпилювача
  • стійкість до агресивного впливу морської солоної води, а також до впливу хлору
  • матеріал не дає усадки, не утворює тріщини.
     

 

Зі списку переваг суміші бачимо, що використання Teknomer 200 EX W-Blue в якості внутрішньої гідроізоляції для басейну — доцільне рішення. У разі необхідності зробити поверхню стійкою як до позитивного, так і до негативного тиску води, краще використовувати суміш Teknomer 200 EX Crystallize. Однак варто сказати, що цей склад не має стійкості до ультрафіолетового випромінювання.