Як зробити гідроізоляцію в душовій кімнаті

У душовій кімнаті перманентно більш висока вологість, ніж в будь-яких інших житлових приміщеннях. Саме вологість і вогкість є оптимальним середовищем для появи грибка. Це дуже шкодить здоров'ю, тому потрібно подбати про надійну гідроізоляцію душа, щоб волога не накопичувалася в тріщинах і швах.

Які зони душової кімнати потребують особливої уваги?

На відміну від ванної кімнати, душова повністю піддається постійному впливу вологи від бризок, пара, конденсату та стікає прямо на підлогу. У такому санвузлі є особливі зони, які приймають на себе максимальне навантаження – це точки високого ризику. До них відносяться вся підлога, місця підведення каналізаційних і водопровідних труб до раковини і душу, а також нижня частина стін. При облаштуванні гідроізоляції саме цим місцям слід приділити увагу.

Робимо гідроізоляцію в душі

Важливо простежити, щоб в санвузлі рівень підлоги був нижче, ніж у всіх інших приміщеннях. Якщо його не виходить опустити, можна подбати про облаштування високого порога. Він буде служити природним бар'єром в разі, якщо відбудеться підтоплення. Від негативного впливу вологи захистити приміщення допоможе суміш Teknomer 200 EX.

Teknomer 200 EX це еластична двокомпонентна гідроізоляція, яка забезпечує підвищену стійкість поверхонь до позитивного тиску води. Робоча суміш готується з двох компонентів: перший – порошок на основі цементу, а другий – емульсія на основі полімерів і особливих добавок, що підвищують водонепроникність.

Серед властивостей гідроізоляції Teknomer 200 EX можна відзначити:

  • Висока стійкість до конденсату, пару, води
  • Відсутність усадки і розтріскування після висихання
  • Підвищена стійкість до іонів хлору
  • Відмінна адгезія з оброблюваної поверхнею
  • Довговічність
  • Стійкість до утворення грибка і цвілі
  • Швидке застигання шару за 5-6 годин

Маса готової суміші становить 30 кг, з якої 20 кг – це сухий компонент. Витрата сухої суміші становить 2,5-3 кг при нанесенні в два шари на 1 м2. Це означає, що однієї упаковки гідроізоляції вистачить на те, щоб обробити поверхню площею 8 м2. Наносити готовий розчин рекомендується шпателем або широкою плоскою кистю. Другий шар наносять перпендикулярно першому, щоб домогтися більшої щільності та рівності нанесення. Приготований робочий розчин слід повністю використовувати протягом 6 годин.