Як захистити арматуру при відновленні залізобетонних конструкцій

Залізобетонні конструкції весь час знаходяться в умовах підвищеного навантаження і впливу зовнішнього середовища, через що з часом піддаються руйнуванню. Ремонт подібних конструкцій досить дорогий і з часом витрати на відновлення можуть тільки рости. Через це стає зрозумілим, що економічно вигідно підвищити початкові фінансові вкладення при виготовленні залізобетонних конструкцій або на етапі їх відновлення.

Великий недолік залізобетонних конструкцій-це утворення корозії на сталевій арматурі, яка виступає істотно значущим фактором, що впливає на технічний стан, безпеку, надійність і довговічність всієї конструкції. Саме тому захисту арматури слід приділяти особливу увагу, адже освіта на ній корозії може істотно скоротити термін експлуатації всієї будівлі. Продовжити термін служби ЗБК можна, якщо передбачити захисні заходи для арматури від корозії.

Корозійні освіти проявляються на арматурі найчастіше через вплив атмосферних і хімічних факторів, які обумовлені частими і різкими перепадами температури повітря, а також агресивними складовими самої атмосфери (хлорид, карбонат, сульфат та ін.). Ефективним рішенням даної проблеми стане інгібітор корозії Tekno Ad.

Особливості та технологія застосування Tekno Ad

Tekno Ad-це спеціальний цементний Підсилювач адгезивної здатності, який також виступає в якості ефективного інгібітора корозійних утворень на металевій арматурі.

Даний склад використовується:

  • при відновленні і зміцненні залізобетонних конструкцій
  • у великих інженерних спорудах, таких як греблі, тунелі, дамби і т. п.
  • для запобігання утворенню корозії на металевих елементах залізобетонних конструкцій

Переваги Tekno Ad:

  • Відсутність у складі токсичних компонентів
  • Просте нанесення
  • Ефективний захист металевої арматури від впливу вологи
  • Висока адгезивна здатність до арматури і бетону
  • Підвищена механічна міцність

 

 

Застосовується цементний Підсилювач Tekno Ad за наступною технологією. Попередньо робоча поверхня повинна бути очищена від усього, що може перешкоджати ефективному схоплювання складу – це може бути іржа, бруд, масло, миючі засоби та ін безпосередньо перед нанесенням складу потрібно зволожити оброблювану поверхню.

Замішування розчину здійснюють за допомогою низькошвидкісного міксера. Суміш додають в ємність з водою, поступово перемішуючи при низьких оборотах протягом 5 хвилин. Після цього розчин витримують 3 хвилини, після чого знову перемішують до однорідності. Наносити розчин можна як щіткою, так і механізованим способом, що дуже важливо при великих обсягах робіт. Готовий розчин слід використовувати протягом години після приготування.