Як захистити бетон у спеку

Літо-це пора активізації будівництва. Однак багато хто стикається з питанням, а чи можна заливати бетон в жарку погоду. Незважаючи на те, що підвищена температура і сухе повітря не кращим чином впливають на свіжу бетонну кладку, відкладати будівельні роботи не варто. Потрібно всього лише дотримуватися рекомендацій по догляду за бетонною кладкою і використовувати спеціальні матеріали для її захисту.

Як висока температура повітря впливає на бетон?

Є ряд серйозних проблем, які виникають в процесі укладання бетону в жарку погоду через нагрівання самої суміші, що призводить до більш швидкого випаровування води з неї. Ці проблеми виникають як при перемішуванні і укладанні, так і при подальшому догляді за бетоном.

Прискорена гідратація через підвищену температуру свіжоукладеної бетонної суміші призводить до більш швидкого затвердіння і подальшої втрати міцності застиглого бетону. Крім цього, прискорене випаровування вологи може стати причиною утворення усадочних тріщин в бетоні, а подальше охолодження твердого бетону провокує розтягуюче напруження. Ситуацію не можна врятувати, просто додавши в суміш більше води. Порушення пропорцій навпаки знизить якість бетону в подальшому, через що він буде крихким і прослужить набагато менше.

Щоб нівелювати негативний вплив спеки на бетон, рекомендується використовувати спеціальні захисні матеріали, наприклад, лак Teknokur 100.

Teknokur 100 - захист бетонної кладки в спеку

Teknokur 100 - це акриловий мембраноутворювач, який допомагає запобігти випаровуванню вологи з свіжоукладеного бетону. Завдяки тому, що дане покриття утворює на бетонній поверхні вологонепроникну плівку, вода утримується в бетонній суміші. Це допомагає бетону набрати марочну міцність і запобігти ризику усадочного розтріскування від негативного впливу високої температури сухого повітря.
 


Використовувати Teknokur 100 можна для:

  • захисту свіжої бетонної кладки від високих температур і сильного вітру
  • догляду за ремонтними сумішами на основі цементу, в тому числі і на важкодоступних ділянках
  • покриття бетонних поверхонь всередині і зовні приміщень, в тому числі і тих, що супроводжуються високим динамічним навантаженням (бетонні дороги, паркінги, Тротуари, аеропорти, висотні споруди)
  • захисту упрочнителя бетонної поверхні


Особливості застосування мембраноутворювача Teknokur 100

Для обробки свіжої бетонної кладки на відкритому повітрі в жарку погоду рекомендується використовувати спеціальний розпилювач, який дозволить створити рівномірний шар. Також можна використовувати для нанесення валик або кисть. Перед використанням мембраноутворювач Teknokur 100 слід ретельно перемішати до повної однорідності. Найкраще наносити склад в два шари з проміжком часу між нанесеннями в 6 годин. Це дозволить домогтися більшої ефективності захисного шару від випаровування вологи з бетонної суміші. Після завершення робіт інвентар та малярське обладнання потрібно промити водою.