Яку гідроізоляцію вибрати для ванної кімнати

Сучасні норми будівництва вимагають, щоб перед облицювальними роботами в приміщеннях з підвищеною вологістю, була проведена гідроізоляція стін і підлоги спеціальними вологостійкими матеріалами. Подбати про якісну гідроізоляцію буде набагато дешевше, ніж оплачувати ремонт сусідам знизу або відкачувати воду в разі прориву водопроводу і затоплення. Гідроізоляція ванної кімнати також дозволяє знизити ризик утворення грибка і цвілі, просочування води в стяжку, а також мінімізувати інші руйнівні наслідки від постійного контакту поверхонь з водою.

Важливі зони у ванній кімнаті, де необхідна гідроізоляція

Найбільш оптимальним рішенням буде покрити гідроізоляційним матеріалом всю поверхню підлоги з заходом на стіни не менше 30-50 см.також потрібно обробити стіни в тих місцях, де буде встановлена душова кабіна, ванна, раковина, унітаз і інша сантехніка. Фахівці рекомендують наносити гідроізоляційну суміш в місцях установки сантехніки не менше ніж на 50 см вгору і з боків.

Відстань може бути і більше, але найважливіше – це визначити межі, де буде найбільша ймовірність потрапляння води. Розумним рішенням також стане повна ізоляція сантехнічної шафи, де заховані водопровідні стояки. Саме вони найчастіше стають причиною протікання.

Що використовувати для гідроізоляції?

Найдоступніший і простий в застосуванні матеріал – це обмазувальна гідроізоляція. На окрему увагу заслуговують цементно-полімерні гідроізоляційні суміші, які легко наносяться, швидко висихають і створюють міцний захисний шар, що захищає поверхні від вологи. Така гідроізоляція може бути також використана для дрібного ремонту тріщин і усунення протікання в бетонних перекриттях. Відмінно підходить для нанесення під плитку. Хорошим вибором стане Teknomer 200 Crystallized.

Teknomer 200 Crystallized - це двокомпонентна гідроізоляція проникаючого типу. Суміш захищає стіни і підлогу від позитивного і негативного тиску води. Перед використанням необхідно змішати сухий компонент А (порошок на основі цементу) і рідкий компонент В (Полімерна емульсія).

Гідроізоляцію можна наносити як на горизонтальні, так і на вертикальні поверхні (стяжка, штукатурка, цегла, бетон, газоблок), завдяки чому вона відмінно підходить для ванної кімнати. Крім цього вона:

  • Володіє високим ступенем адгезії з допустимою для нанесення поверхнею.
  • Перешкоджає карбонізацію бетонних перекриттів через вплив вологи.
  • Не провокує утворення корозії на металевій арматурі всередині залізобетону.
  • Несприйнятлива до постійних перепадів температури.
  • Легко наноситься валиком або плоскою кистю, не розтікається, не тріскається після висихання.

Гідроізоляцію рекомендується наносити в 2-3 шари для створення щільного якісного покриття.