Калькулятор гідроізоляції для ванної кімнати

Роблячи ремонт в квартирі потрібно пам'ятати, що ванна кімната є самим вологим житловим приміщенням. Рівень вологості у ванній постійно високий, що може привести до утворення грибка та цвілі. До того ж саме в цій кімнаті найвищий ризик протікання через несправність сантехніки й труб. Тому при складанні кошторису на ремонт ванної кімнати, слід обов'язково закласти у вартість матеріали для гідроізоляції.

Де найбільше потрібна гідроізоляція у ванній кімнаті?

Найбільш схильною до руйнівного впливу води ділянкою ванної кімнати є підлога. Однак не можна забувати про стіни та стелю. Критичні поверхні потрібно захистити шаром гідроізолюючого матеріалу, який буде перешкоджати всмоктуванню вологи в перекриття будівлі.

Гідроізоляція підлоги виконується в обов'язковому порядку по всій поверхні. Стіни можуть бути оброблені частково, але не менше 30-50 см від підлоги. Також потрібно подбати про обробку ділянок, де буде встановлюватися Сантехніка, підводитися каналізаційні та водопровідні труби. Стеля покривають гідроізоляцією не завжди, проте даний крок здатний в майбутньому мінімізувати негативні наслідки в разі затоплення сусідами.

Як розрахувати вартість гідроізоляції?

Для початку потрібно визначитися з матеріалом, який підійде для гідроізоляції вашої ванної кімнати. Вибирати його потрібно на підставі того, яка поверхня буде оброблятися – бетон, цегла, штукатурка та ін також важливий момент – тиск води. Потрібно враховувати який тиск води у ванній кімнаті – позитивне або негативне.

Підібрати оптимальний матеріал для гідроізоляції ванної кімнати ви можете за допомогою калькулятора на нашому сайті. Виберіть основні характеристики, яким повинна відповідати суміш, після чого вам будуть запропоновані відповідні види гідроізоляції. 

Також потрібно розуміти, яку площу належить обробити. Оцініть габарити ванної кімнати, врахуйте всі зони, які потрібно буде покрити гідроізоляційної сумішшю (наприклад – зону навколо душової або ванни, сантехнічний шафа і т.п.). Розуміння того, яку площу потрібно покрити, допоможе визначити скільки матеріалу вам знадобитися. 

У характеристиках до кожної гідроізоляції можна знайти інформацію про витрату матеріалу на 1 м2. Зазвичай однієї упаковки достатньо для обробки невеликої ванної кімнати в два шари.