Швидкодіючий клей для плитки

Майстри плиточники добре знають, що при недотриманні технології укладання? навіть самий хороший плитковий клей не в змозі забезпечити належної якості nf довговічності облицювання. Технології різняться в залежності від облицювального матеріалу, матеріалу поверхні, а також виду робіт — внутрішніх або зовнішніх. 

Однак для будь-якої кладки основною вимогою є дотримання часових інтервалів між підготовкою поверхні, безпосередньо кладкою, затиранням швів і введенням в експлуатацію. Говорячи простою мовою, клей та інші матеріали повинні повністю висохнути — в іншому випадку про довговічність облицювання можна забути. 

Але що ж робити в разі, якщо ввести об'єкт в експлуатацію потрібно в самі стислі терміни? Або, наприклад, зробити терміновий ремонт? В такому випадку використовують швидко твердіючий плитковий клей Teknofay Rapid C1FT. Детальніше про який сьогодні й поговоримо. 


Особливості Teknofay Rapid C1FT

Клей має цементну основу і призначений безпосередньо для об'єктів, які потрібно ввести в експлуатацію протягом 24 годин. Суміш має еластичну структуру, а також високу стійкість до з'їжджання з вертикальних поверхонь ≤ 0,5 мм. Клей призначений для укладання керамічної плитки, натурального каменю на поверхні з бетону, гіпсокартону та газобетону. Також використовується на штукатурці. 

Клей Teknofay Rapid C1FT твердне протягом 6 годин, що дозволяє робити затирання швів вже через 3-4 години з моменту укладання плитки. Час відкритого шару становить 30 хвилин, що робить клей зручним в нанесенні та роботі. В цілому робота з швидкотвердіючим клеєм для плитки не відрізняється від будь-якого іншого клею. Для його нанесення будуть потрібні ті ж інструменти, що і для звичайного. 


Виробник рекомендує використовувати Teknofay Rapid C1FT при температурі від +5  до +25ºС. Однак у випадках, якщо погодні умови не відповідають вимогам, можна укладати плитку, як зазвичай, по завершенні робіт покривши матеріал теплоізоляційним шаром. Це дозволить клею повноцінно затвердіти в зазначений час. Клей водонепроникний, проте до моменту застигання варто захистити плитку від вологи, а також несприятливих умов зовнішнього середовища — УФ-випромінювання, дощу, снігу.  

Даний клей - справжня знахідка у випадках, коли кладку необхідно виконати в найкоротші терміни. Teknofay Rapid C1FT розроблений спеціально для подібних випадків, тому не доведеться переживати про довговічність облицювання.