Душовий трап у будинку: поради та рекомендації

Душові відкритого типу значно виграють у закритих кабін в плані дизайну, а також забезпечують можливість комфортно користуватися такою ванною кімнатою людям з обмеженими руховими можливостями, наприклад інвалідам-візочникам. Відкритий душ виглядає стильно і дозволяє створювати яскраві дизайнерські приміщення, візуально збільшує площу і дозволяє приховати непривабливі комунікації в товщі підлоги. Однак для того, щоб душовий трап був функціональним і довго служив, варто знати деякі нюанси по установці трапів в ванній вашого будинку. 

Види душових трапів

Всі душові трапи можна поділити на типи по геометрії, матеріалу виготовлення і виду монтажу. Таким чином можна придбати:

Як бачите різноманітність трапів для душа вельми велика й, природно, перед установкою варто оцінювати всі ЗА і ПРОТИ душових трапів. Також варто згадати що існують і спеціальні промислові трапи, які мають високу пропускну здатність, а також стійкі до корозії та агресивних стоків. Їх часто монтують в промислових приміщеннях, на складах, на об'єктах з великим трафіком (наприклад, для облаштування душових на великих заводах). 

Переваги та недоліки трапів

Природно, що душові трапи мають ряд переваг і недоліків, про які варто знати.

До плюсів трапів відносять: 

  • Можливість приховати комунікації та непримітний зовнішній вигляд, який підходить для будь-якого дизайну душової.
  • Зручність користування, адже душова без порогів і перегородок значно функціональніша, ніж ванна з душовим піддоном.
  • Великий вибір моделей з різною геометрією, з різних матеріалів і з різною конфігурацією. 

До мінусів трапа для душа користувачі зараховують: 

  • Необхідність підйому рівня підлоги, що часто тягне за собою збільшення розрахункового навантаження на перекриття. 
  • При неграмотному монтажі знижується пропускна здатність, а значить у ванній кімнаті підвищується вологість і з'являється грибок. 
  • Складність самостійної установки - для грамотного розрахунку кута зливу і підйому рівня підлоги, а також для уникнення інших труднощів, краще доручати установку трапа фахівцям, що тягне за собою додаткові витрати. 

Як бачите, трап має свої плюси і мінуси, однак при професійному монтажі і правильному виборі моделі (якісні матеріали і міцність), душовий трап може стати функціональною деталлю душової кабіни і дозволить реалізувати в душовій будь-які дизайнерські рішення. 

Супутні товари