Монтаж підвісного унітазу: крок за кроком

Підвісний унітаз це втілення сучасності та мінімалізму, на відміну від традиційного підлогового варіанту. Його стильний дизайн доповнюється зручністю догляду: бачок прихований в стіні, а вільна підлога легко миється. Якщо ви задумали самостійно встановити підвісний унітаз, то важливо навчитися працювати з інсталяцією.
У співпраці з нашими експертами по сантехніці, ми представляємо вам правильну і докладну інструкцію по монтажу інсталяції.

Детальна інструкція по монтажу підвісної унітазної інсталяції своїми руками:

1. Знайомство з інсталяцією:
Перш ніж починати, ознайомтеся, в загальних рисах, як саме влаштована інсталяція.
На картинці представлена типова інсталяція:


Сталева рама, яка приймає вагу унітазу, і в нижній частині кріпиться болтами до підлоги, а зверху, через регульовані по довжині шпильки, до капітальної стіни за інсталяцією.
 

Пластиковий бачок для води, який кріпиться на рамі. У разі необхідності дістатися до зливного механізму, досить буде зняти панель з кнопками змиву.


Пластиковий хомут призначений для підтримування відведення при з'єднанні інсталяції з каналізацією.


Ніжки рами регулюються по висоті при монтажі. І стіна, і підлога повинні бути досить міцними, щоб навантаженнями з них не вирвало анкери.


Шпильки для кріплення унітазу, щоб сидіння унітазу було на потрібній висоті.
 


2. Кріплення рами:
Нижню частину сталевої рами (1) прикріпіть болтами до підлоги, а верхню частину – через регульовані шпильки до стіни.
Унітаз також вішається на шпильки (5).
Регульовані ніжки рами (4) дозволяють виставити потрібну висоту унітазу від підлоги.
Неодмінно перевірте, що стіна і підлога досить міцні для надійної установки.

3. Бачок і відведення:
Пластиковий бачок (2) для води закріпіть на рамі.
Пластиковий хомут (3) на рамі тримає відведення, що з'єднує інсталяцію з каналізацією.

4. Правка каналізаційних стояків:
Звичайні каналізаційні стояки не завжди підходять для підвісних унітазів.
Для підключення такого унітазу будуть потрібні додаткові перехідники через відмінну висоти стояків.
Підготуйтеся заздалегідь, забезпечившись додатковими сполучними елементами і запасним часом.

5. Вибір і покупка комплектації:
Виберіть комплект з інсталяцією, кнопкою змиву і панеллю для оптимальної зручності.
Є також можливість вибрати комплект з кнопкою, панеллю та інсталяцією, або тільки інсталяцію.

6. Підготовка до установки:
Розпакуйте комплект і переконайтеся в наявності всіх деталей.
Не пропустіть з уваги креслення, воно стане корисним в ході роботи.

7. Підготовка матеріалів:
Закупіть необхідні матеріали: гнучку підводку для бачка, труби для каналізації діаметром 110 мм, Профілі ПН 27 × 28 мм і ПП 27 × 60 для каркаса з гіпсокартону, вологостійкий гіпсокартон, плитку, клей та затирку для облицювання, санітарний герметик, кріплення та інструменти.

8. Приступайте до роботи:
Підготуйте всі інструменти та матеріали до використання.


Крок 1. Виставте висоту установки інсталяції. Для цього необхідно послабити два гвинти в нижній частині установки, висунути ніжки та закріпити їх таким чином, щоб шпильки для унітазу знаходилися на висоті 320 мм від підлоги. Даний параметр вказаний в кресленні, що входить в комплект установки, і надає стандартну висоту унітазу. Однак, можливо, ви воліли б встановити унітаз на іншій висоті, більш зручній для вас.

Крок 2. Вставте шпильки в отвори кутів рами установки, які будуть закріплювати її на несучій стіні, а потім прикріпіть опорні пластини до шпильок, розташувавши їх на стороні стіни. Якщо шпильки в комплекті занадто короткі і не досягають стіни, замініть їх на довші. Не забудьте використовувати шайби та контргайки.

Крок 3. Виготовте два шматки профілю ПН розміром 27 × 28 мм, рівній висоті рами установки. Прикріпіть їх до передньої сторони рами за допомогою саморізів для металу. Отвори для саморізів робити не потрібно. Потім прикріпіть гіпсокартон до цих профілів.

Крок 4. Підключіть до установки каналізаційне відведення, що входить в комплект.

Крок 5. Розташуйте зібрану раму в потрібному місці та вирівняйте її щодо стін. За допомогою рівня налаштуйте довжину шпильок, що фіксують раму до стіни, так, щоб їх опорні ніжки прилягали до стіни, і рама стояла вертикально. Але поки не кріпіть раму на стіні.

Крок 6. Відзначте на стіні та підлозі мітки для свердління отворів під кріплення рами. Змістіть раму в сторону і просвердлите отвори потрібного діаметру за допомогою перфоратора. Вставте дюбелі в отвори, потім поверніть інсталляцію на місце і закріпіть її.

Крок 7. Підключіть зливну трубу до каналізації. Якщо буде потрібно (врахуйте, що часто в квартирах висота зливу не відповідає установці), використовуйте заготовлені відводи і перехідники. Щоб уникнути неприємних запахів з каналізації в приміщенні, тимчасово закрийте каналізаційний отвір заглушкою, також заглушите трубу з бачка. Потім вкрутіть шпильки для кріплення унітазу.

Крок 8. За допомогою гнучкої підводки підключіть бачок до водопроводу.

Крок 9. Ще раз ретельно вирівняйте раму, щоб вона стояла строго вертикально. Тепер прикріпіть її до стіни та затягніть всі кріплення.

Крок 10. Встановіть металевий профіль, який служить основою для гіпсокартону. Спочатку закріпіть напрямні профілі на стінах так, щоб вони відповідали напрямних на установці. Потім вставте поперечні профілі через інтервал не більше 60 см.

Крок 11. Обшийте каркас гіпсокартоном, закріпивши його саморізами через інтервал не більше 30 см. стики листів гіпсокартону повинні бути на каркасі. Виріжте отвори для труб і кнопки відповідно до шаблону, зазначеного на упаковці установки або кресленні. В результаті на поверхні гіпсокартону залишаться виступаючі шпильки для кріплення унітазу, а також заглушки труб і кнопки.

Крок 12. Облицюйте гіпсокартон плиткою, давши клею висохнути не менше 24 годин, після чого закрийте міжплиткові шви. Тепер все готово для установки чаші унітазу.

Крок 13. З'єднайте чашу унітазу з установкою двома трубами: менша труба подає воду з бачка, а велика призначена для зливу в каналізацію. При необхідності укоротіть труби та витягніть заглушки з інсталляції.

Крок 14. Встановіть унітаз на шпильки (показані стрілками на схемі), потім надіньте пластикові прокладки та закріпіть гайки. Для полегшення з'єднання гумових ущільнювачів труб можна змастити милом або спеціальною силіконовою змазкою. Переконавшись, що унітаз встановлений рівномірно й вертикально, рівномірно затягніть гайки. Встановіть кришку на унітаз.

Крок 15. Відкрийте подачу води в бачок.

Крок 16. Встановіть панель з кнопками зливу. Залежно від конструкції панелі вона приєднується до зливного механізму по-різному. Ваш унітаз готовий до використання.

Дотримуючись аналогії з укладанням плитки, установка інсталяції може зайняти до трьох днів. У цей час використання унітазу буде обмежено. Тепер ви оснащені детальною інструкцією для вірного і надійного монтажу підвісного унітазу.

Супутні товари