Де має бути відро для сміття

Необхідним елементом інтер'єру кухні є відро для сміття - ємність для утилізації харчових та інших відходів.

Рекомендації з приводу вибору зони установки Відра під сміття в кухонному приміщенні, а також експлуатації цього важливого аксесуара містить пропонований текст.

Як визначити місце розташування ємності для відходів правильно

Першочерговим завданням домашнього сміттєвого контейнера є зручність його використання. Тому, вибираючи, де саме він на кухні буде стояти, слід враховувати кілька факторів:

  • площа приміщення і кількість вільного простору в ньому
  • стиль дизайнерського оформлення інтер'єру
  • індивідуальні переваги господарів
  • комфортність доступу до сміттєвого відра

Класичне рішення-помістити відро для сміття всередину одного з підлогових шаф кухонних меблів. Воно стало популярним не випадково. По-перше, такий спосіб дозволяє уникнути захаращення кухні, а по-друге, він дає можливість приховати не особливо естетичну сміттєву ємність, зробити її непомітною, що не впадає в очі.

Маємо відро для сміття зручно: варіанти

Ми наведемо чотири приклади варіантів розміщення ємності під сміття, звернувши Вашу увагу на їх позитивні і негативні моменти.

  • Установка сміттєвого відра в шафі під мийкою – це стандартне рішення.
  • Фіксація контейнера до дверцят висувного або відкидного шафки.
  • Вбудовування сміттєвого відра в стільницю.
  • Стаціонарне розташування контейнера для побутового сміття – в такому випадку відро встановлюють у вільний кут або близько кухонного столу.

Перевага прикріпленого до дверцят сміттєвого відра - краща ергономічність: зафіксована ємність, що не допускає зсувів, в користуванні зручніше. Плюси закритих способів (всередині шафок) – економія простору в приміщенні кухні і відсутність необхідності купувати окрему, спеціальну ємність під відро для сміття. Мінус-необхідність ретельного стеження та рівнем наповнюваності сміттєвого мішка.

Бачок під сміття з плоскою кришкою, інтегрований в стільницю, також не псує дизайн кухні – він компактний і по максимуму акуратний.  Зараз у продажу можна знайти сміттєві відра вбудованого типу, забезпечені отворами: вони дозволяють ємність підключити до каналізаційної труби. Це раціональне і практичне рішення для миття контейнера після видалення сміття.

Окремо ставлять відро для сміття в тому випадку, якщо поставити його в шафу неможливо. У такій ситуації ключовим критерієм вибору цього аксесуара є його дизайн. Тут все залежить від смаку користувачів: можна віддати перевагу моделі з гранично лаконічним виглядом, а альтернативою є відро для сміття підкреслено яскраве і стильно декороване, яке стане оригінальним акцентом оформлення кухонного інтер'єру.

Чому правильне місце для відра під сміття так важливо?

Існує кілька підстав для висновків про те, що місце для сміттєвої урни на кухні вибрано безпомилково:

  • доступність відра для побутових відходів-важливо, щоб відповідна ємність завжди перебувала під рукою
  • практичність-кришка сміттєвого бачка повинна легко, зручно відкриватися, герметично закриватися, а ще конструкції сміттєзбірника слід бути простою у догляді
  • відро не повинно заважати розміщенню інших речей і предметів меблів, необхідних на кухні, а також проходу – в іншому випадку не уникнути ризику перекидання ємності, отже, розсипання сміття
  • на думку прихильників фен-шуя, відро для відходів не слід розташовувати поруч з водою – шанувальники цього давньокитайського вчення з організації простору вважають, що сміття є потужним джерелом негативної енергії, а волога здатна посилювати її.

Якщо з даною заповіддю східної філософії погоджуватися не обов'язково, то ще одна порада, який теж нам дає фен-шуй, ігнорувати не можна: це щільність закриття кришки сміттєвого відра. Поряд з поширенням негативної енергії Інь з ємності для відходів, на яку вказують канони азіатського вчення, поширюватися по кухні буде і неприємний запах, що саме по собі неприємно і негігієнічно.

Загальні правила експлуатації сміттєвого відра

Використовуючи відро для сміття на кухні, слід дотримуватися ряду необхідних гігієнічних норм:

  • контролювати наповнюваність контейнера, рівень відходів в ньому, не допускаючи переповнення бака і висипання сміття через його край
  • утилізувати сміття щодня, краще ввечері, стежити за чистотою цього аксесуара і місця, де він встановлений (прибирання як мінімум у вигляді підмітання обов'язкове кожен день)
  • регулярне миття сміттєвого бака і стін шафки ,в якому воно знаходиться (це допоможе не допустити вбирання неприємного запаху в меблі, отже, запобігти його постійну присутність на кухні)
  • ергономічний варіант для окремо стоїть Відра під сміття-ємність з педаллю, натисканням якої відкривається кришка (це дозволяє зберігати чистоту, як рук, так і кришки відра, уникнувши контакту з нею)

На нашому сайті ви знайдете відмінне відро для сміття, практично повністю виконане з нержавіючої сталі марки AISI 304 (пластиковими зроблені лише обідки конструкції – для них використаний високоміцний полімер АВС). Ця модель відрізняється парою фішок-вона передбачає фіксацію до дверцят шафки і забезпечена двома додатковими кріпильними елементами з мотузкою. Мотузкою автоматично відкривається кришка відра, якщо відкрити дверцята шафи. В результаті відро забезпечує безконтактну утилізацію сміття-зручну і гігієнічну. Поставляється такий контейнер, недорогий, елегантний і довговічний, упакованим в поліетиленову плівку – цей матеріал вберігає відро для сміття від механічних пошкоджень, в тому числі подряпин.

Супутні товари