Що таке гідрошпонка

Гідрошпонки являють собою спеціальні профільовані стрічки, різної ширини, довжини, щільності та типу, виготовлені з ПВХ або ТПЕ матеріалу або з металу. Використовуються на стадії заливки бетону для гідроізоляції робочих, деформаційних, температурних та компенсаційних швів. Гідрошпонки фіксуються зовні або всередині конструкції згідно з проектом та функції, яку мають виконувати. При встановленні гідрошпонок необхідно забезпечити герметичність у місцях примикання їх до опалубки для виключення протікання цементного розчину під час проведення бетонних робіт.

Розрізняють наступні види гідрошпонок:

Застосування гідрошпонок на етапі встановлення арматурного каркасу є оптимальним, якісним та економним видом гідроізоляції, що виконує свої функції протягом всього терміну експлуатації будівлі.

Основними перевагами використання гідрошпонок для герметизації і гідроізоляції рухомих, робочих швів та для ремонту при монолітному будівництві будинків, у тому числі фундаментів, підземних паркінгів, тунелів, каналів є ті, що форма гідрошпонки дозволяє надійно вмонолічувати її в бетонну конструкцію. Наявність ребер на площині запобігає проникненню в середину конструкції; може використовуватися в конструкціях з особливими вимогами для забезпечення герметичності; витримує великий лещат води всередині і зовні.

З'єднання гідрошпонки на будівельному майданчику відбувається спаюванням за допомогою промислового фена. Температура спайки має бути близько 200°С. Для з'єднання єднання з ТРЕ рекомендується застосовувати однокомпонентний пастоподібний клей на основі силанмодифікованого полімеру.


Переваги:

  • простота установки, не вимагає зміни арматурного каркасу
  • надійне кріплення в бетоні
  • підходить для всіх видів конструкцій в промисловому та цивільному будівництві
  • витримує великий тиск води всередині і зовні
  • широкий діапазон робочих температур від-40⁰С до 70⁰С
  • висока хімічна стійкість
  • термін експлуатації не менше 25 років
  • продукт екологічно безпечний
Супутні товари