Герметизація швів у збірних бетонних та залізобетонних конструкціях.

Використання якісних гідроізоляційних матеріалів для герметизації швів в збірних бетонних і залізобетонних конструкціях на будівельних об'єктах дозволить раз і назавжди вирішити проблему герметизації. Монолітні конструкції відрізняються високою довговічністю і ефективністю. Але термін експлуатації таких об'єктів безпосередньо залежить від використання матеріалів для гідроізоляції і вчасно проведених робіт по герметизації об'єкта. Спочатку на етапі забудови панелі мають нерівну поверхню, при стикуванні утворюючи нерівномірні щілини. 

Герметизація швів - це процес заповнення проміжків між різними матеріалами, наприклад між двома частинами будівельного матеріалу, щоб запобігти проникненню води, повітря, пилу або інших речовин. Це може знадобитися, коли будівля побудована з різних матеріалів, таких як цегла, бетон, дерево або метал.

Для герметизації швів використовують різні матеріали в залежності від умов експлуатації і типу матеріалів, які необхідно з'єднати. Найбільш поширеними матеріалами є силіконові герметики, поліуретанові герметики, ацетиловы герметики та бітумна мастика.

Перед герметизацією швів необхідно підготувати поверхню, щоб вона була чистою і сухою. Для цього можна використовувати різні засоби, такі як спирт, миючі засоби або шліфувальний інструмент. Далі герметик наносять на шов, використовуючи пістолет для герметики або інші інструменти.

Після нанесення герметика його можна згладити за допомогою спеціального інструменту або пальця. Герметик потрібно залишати на поверхні, поки він не затвердіє.

Герметизація швів є найважливішим елементом будівельного процесу, так як дозволяє зберігати тепло і захистити будівлю від впливу негативних факторів навколишнього середовища.

Розглянемо найбільш поширені матеріали для гідроізоляції і герметизації:

Мембрана і клей призначені для герметизації швів від вологості в збірних бетонних і залізобетонних конструкціях. Система стійка до УФ-випромінювання, застосовується на об'єктах висотного будівництва, може укладатися на вологу поверхню. В процесі експлуатації витримує температурний режим від -40°C до 110ºС, хімічно стійка і зносостійка, стійка до позитивного і негативного тиску води, не вимагає додаткового механічного кріплення по краях, сумісна з бітумом. Мембрана ProElast є гідроізоляційною, вона не пропускає вологу, в разі непередбачених деформацій розтягується.

Існує два види клею-герметика InnoElast: Тип 1 і Тип 2. Головними особливостями двох типів є: максимальна деформація (Тип 1 - до 25%, Тип 2 - до 10%), твердість (Тип 1 — 25 (по Шору), Тип 2 — 55 (по Шору), колір (Тип 1 — Сірий, Тип 2 — чорний) і температурний режим при укладанні (Тип 1 — від −3ºС до 40ºС, Тип 2 від 5ºС до 40ºС).

  • Ще одним якісним матеріалом для гідроізоляції є система HYDROFLEX. Мембрана Hydroflex призначена для гідроізоляції деформаційних швів і тріщин в будівлях, підвалах, підземних спорудах, тунелях, гідротехнічних конструкціях, басейнах. Мембрана стійка до впливу кореневої системи, застосовується в приміщеннях де є агресивні речовини хімічної промисловості.

Епоксидний клей HYDROFLEX 21 володіє високою адгезією, наноситься навіть на вологу поверхню, не містить розчинників, складається з епоксидної смоли і епоксидного затверджувача. Клей Hydroflex використовується для анкерного кріплення арматурних випусків і болтів, монтажу підйомних кранів та іншої направляючої техніки до основи.

  • Застосування еластичних профіль KLM широко використовується на промислових об'єктах для закладення і герметизації швів між різними елементами будівель в бетонних панелях, фасадах, у всіх типах стін. Профіль KLM легко стискається, розтягується і має здатність таким чином компенсувати зміни ширини шва.
    Профілі KLM в поєднанні з клеєм-герметиком InnoElast повністю замінюють мастики і легко встановлюються.
     
  • Ущільнюючий джгут " ялинка» встановлюється в свіжоукладений розчин і в нарізані шви жорсткої стяжки. Гнучкий і стійкий до хімічних речовин джгут значно економить час монтажу.

Продовжити період безремонтної експлуатації бетонних підлог, підлог в паркінгах, бетонних майданчиків, віконних конструкцій допоможе правильно підібраний герметик. Він також забезпечить надійну герметизацію температурних швів:

  • Tenalux 131M - однокомпонентний герметик сірого кольору на основі MS Polymer для закриття швів в конструкціях з механічними навантаженнями і деформацією ±25%.
  • Profflex PU 40 - однокомпонентний поліуретановий герметик сірого кольору
  • Tenalux 112 M - однокомпонентний герметик для покрівель на базі MS-полімеру
  • Оksiplast - двокомпонентний поліуретановий герметик білого кольору, для заповнення стиків і тріщин в будівельних конструкціях без механічних навантажень з деформацією ±25%.
  • Profflex A і Profflex B - паропроникні герметики акрилового білого кольору. Призначені для герметизації монтажних швів віконних, балконних і вітражних конструкцій.


Для герметизації робочих "холодних" швів, а також для для герметизації вертикальних і горизонтальних з'єднань бетонних і залізобетонних конструкцій застосовується бентонітовий шнур SANPOL. Його використовують також для резервуарів з водою, в з'єднаннях старих і нових елементів бетонних і залізобетонних конструкцій, в з'єднаннях збірних елементів і переходів інженерних комунікацій в будівництві.
 

 

Супутні товари