Як і чим захистити стіни від вологи

Вода, яка проникає через мікротріщини і пори всередину стін і перекриттів, поступово руйнує цеглу, бетон і навіть камінь. Будь-який матеріал, що використовується для обробки приміщень, схильний до старіння. Навіть міцні на вигляд монолітні бетонні стіни без належного захисту будуть з часом втрачати свої конструкційні характеристики через корозію арматури.

Відсутність гідроізоляції стін призводить не тільки до протікання і пошкодження обробки, але і стає причиною появи в приміщенні вогкості. Саме вологість і вогкість є причинами утворення цвілі та грибка, що дуже шкідливо для здоров'я. Тому слід подбати про те, щоб гідроізоляція стін була виконана належним чином.

Що використовувати для захисту стін від вологи?

Найпростішим і ефективним рішенням стане використання обмазувальної гідроізоляції. За допомогою таких сумішей легко зробити гідроізоляцію стін своїми руками. До їх складу входять полімерні і мінеральні добавки, а також різні типи наповнювачів і сполучних елементів, які створюють непрохідний бар'єр, що перешкоджає руйнівному впливу вологи. Якщо потрібен якісний універсальний гідроізолюючий матеріал, рекомендуємо звернути увагу на Teknomer 200 EX Crystallized.

Teknomer 200 EX Crystallized - це проникаюча гідроізоляція, стійка як до позитивного, так і негативного тиску води. Робочий двокомпонентний розчин замішується з порошку на основі цементу і рідкої полімерної емульсії з добавками, що поліпшують захист стін від вологи.

Серед експлуатаційних властивостей проникаючої гідроізоляції можна виділити:

  • Високий ступінь адгезії з оброблюваною поверхнею
  • Захист бетону від карбонізації
  • Захист металевої арматури від корозії
  • Допускається нанесення на бетон, штукатурку, цеглу, камінь
  • Стійкість до перепадів температури повітря
  • Простота нанесення за допомогою шпателя, валика або плоскою кисті.

Як наносити гідроізоляцію на стіни?

Працюючи з Teknomer 200 EX Crystallized, важливо дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Оброблювану поверхню потрібно очистити від забруднень і знежирити для кращого схоплювання.
  • Для замішування робочого розчину, слід невеликими порціями всипати сухий компонент в рідкий і перемішувати будівельним міксером на низьких оборотах до утворення однорідної консистенції. Після цього дати розчину постояти 3-5 хвилин і перемішати повторно. Орієнтований час життєздатності суміші - 2 години, тому краще не змішувати все одразу.
  • Гідроізоляцію наносять на зволожену поверхню. Шари рекомендується накладати перпендикулярно один одному. Загальний шар повинен бути не менше 3 мм.
  • Час висихання шару - 3 години. Якщо після висихання попереднього шару пройшло більше 12 годин, потрібно зволожити поверхню заново, перш ніж наносити новий шар.

Маса готової суміші становить 35 кг. Витрата гідроізоляції - 1,4 кг/м2. Однієї упаковки Teknomer 200 EX Crystallized вистачить на гідроізоляцію стін площею 25 м2 в один шар.