Ціни на гідроізоляцію для ванної кімнати

Гідроізоляція ванної кімнати грає найважливішу функцію, а саме - захист приміщення від проникнення води в перекриття і стіни. Крім цього, якісна гідроізоляція допомагає вберегти приміщення від утворення цвілі та грибка, які чинять негативний вплив на здоров'я. Якщо відбудеться протікання або прорве труби, наслідки підтоплення будуть помітні менше. До того ж істотно знижується ризик затопити сусідів. 

Захист ванної кімнати від вологи незамінний, до того ж ціна гідроізоляції доступна кожному і значно поступається вартості ремонту, який потрібен був би для ліквідації наслідків протікання. Вартість гідроізоляції безпосередньо залежить від обраного матеріалу, а також площі приміщення, яку потрібно обробити.

Які зони потребують особливої уваги

На гідроізоляцію ціна одночасно залежить від декількох факторів. Перш за все потрібно зрозуміти, який обсяг роботи належить і які поверхні необхідно захистити від вологи. Гідроізоляція стін у ванній кімнаті може виконуватися на різній висоті від рівня підлоги: навколо ванної та душової кабіни – не менше 2 м, біля раковини – в середньому 50-80 см в залежності від висоти підведених труб, в інших зонах – не менше 30-50 см.


Також при нанесенні гідроізолюючої суміші потрібно враховувати «поля», які повинні оточувати мокрі точки. Вони повинні оброблятися з виступом не менше 50 см.це відноситься до сантехніки, водопровідних і каналізаційних труб, сантехнічної шафи.

Особливу увагу потрібно приділити місцю, де планується облаштування душової без піддону. У цій зоні вода під високим тиском ллється прямо на підлогу, через що може просочуватися в міжплиточні шви і перекриття. Відсутність належної гідроізоляції в такій душовій спричинить за собою швидке руйнування обробки і підлоги, а також призведе до затоплення сусідів.

Всі ці особливості будуть впливати на підсумкову ціну гідроізоляції ванної. Щоб зрозуміти, скільки суміші вам знадобиться для обробки ванної кімнати, потрібно знати площу оброблюваної поверхні. 

Розрахувати приблизну вартість матеріалу ви можете на нашому сайті. У характеристиках гідроізоляції вказується витрата суміші на 1 м2, а також маса робочого розчину, який можна приготувати з однієї упаковки. Зазвичай декількох упаковок досить для якісної гідроізоляції невеликої ванної кімнати. Тому на гідроізоляцію ванної кімнати ціна вийде досить доступною.