Навіщо потрібна шипоподібна мембрана

Одним з сучасних гідроізоляційних матеріалів є шиповидна мембрана, яку застосовують при заміні бетонної підготовки, як систему гідрозахисту і дренажу фундаменту та  для "зеленої покрівлі". Широке застосування шиповидна мембрана отримала при будівництві підземних споруд методом "стіна в грунті". Але основною сферою застосування для шиповидної мембрани залишаються захист гідроізоляції фундаментів, система гідрозахисту тунелів, санація вологих стін,  фундаменти глибиною до 2-х метрів,  підвальні та підпірні стіни. Виконуючи функції дренажу, шиповидна мембрана збільшує термін експлуатації конструкцій. Принцип роботи мембрани полягає у тому, що створюючи  захисний шар, сприяє відведенню води і вологи,  не допускає пошкодження нанесеної гідроізоляції, а також рівномірно розподіляє навантаження по поверхні полотна.

Шиповидну мембрану розрізняють за товщиною матеріалу. Властивості сировини, з якого він виготовлений, дозволяють застосовувати продукт в якості надійної гідроізоляції найрізноманітніших споруд. Завдяки своїй структурі  матеріал здатний витримувати значні навантаження.

Шипи служать міні-резервуарами для накопичення і утримання вологи. З метою накопичення вологи для зимових садів або садів на дахах також застосовують дренажну мембрану – волога  поступово буде випаровуватися і зволожувати грунт капілярним способом. У таких конструкціях мембрану укладають шипами вниз.

Існують  деякі особливості вкладання шиповидної мембрани на будівництві:

  • Для заміни бетонної підготовки шиповидну мембрану укладають шипами вниз.
  • Для захисту гідроізоляції від пошкоджень шиповидну  мембрану укладають шипами до гідроізоляції.
  • Для відводу вологи від стіни, в якості пристінного дренажу, в системі вимощення і експлуатованої покрівлі – шипами і геотекстилем назовні.
  • Для фіксації до стіни шиповидна мембрана фіксується спеціальним профілем для кріплення.

А для склеювання рулонів або листів між собою застосовують самоклейку герметик-стрічку  Aqua Protect або К-2.

Температура застосування шиповидної мембрани – від -5ºС до +30ºС.

Шиповидна мембрана стійка до впливу вологи, грибків, бактерій і хімічних речовин та має високу міцність на стиск і розрив.