Фіксатори для арматури

Фіксатори для арматури встановлюються перед заливанням бетону на арматуру або під неї, що дозволяє розміщувати арматуру на потрібній відстані від основи і стін опалубки. Фіксатори арматури використовуються для забезпечення більшої міцності бетонної конструкції на етапі армування бетону.

Значно спрощуючи та прискорюючи процес бетонування, фіксатори для арматури утримують рівномірне положення арматурного каркасу. Це дозволяє забезпечити необхідну товщину захисного шару, запобігти виходу кінців арматури на поверхню та стримати корозію арматури.


Фіксатори для арматури залишаються в бетоні, тому є недорогим заставним матеріалом, що виготовлений з вторинної сировини. Але перероблена сировина у вигляді фіксаторів залишається міцною і в подальшому використанні. Підставки під арматуру не схильні  до корозії, витримують перепади температури, залишаються стійкими до високих і низьких температур, не підлягають деформації.


Кількість фіксаторів розраховується для арматури діаметром від 8 до 16 міліметрів - чим менше діаметр арматури, тим більше фіксаторів потрібно. Для надійної фіксації арматури рекомендується використовувати від 5 до 10 кріплень на квадратний метр.
 

Існує кілька основних видів фіксаторів:

  • Фіксатор – зірочка при армуванні вертикальних бетонних конструкцій
  • Фіксатор – стійка  для  горизонтального розташування арматури при влаштуванні фундаментів, промислових підлог, плит перекриттів на жорстку основу
  • Фіксатор – настил для  горизонтального розташування арматури при влаштуванні бетонних заливних підлог на щебеневій і нетвердій або сипучій поверхні – пісок, полістирол, вата
  • Фіксатор – конус для запобігання потрапляння бетону всередину трубки
  • Фіксатор – планка зигзаг при армуванні перекриттів і виготовленні залізобетонних плит, для фіксації арматури, арматурної сітки з захисним шаром покриття від 15 до 25 мм
  • Фіксатор – кісточка з фібробетону при монтажі вертикальної і горизонтальної арматури  при зведенні дамб, гребель, будівель гідроелектростанцій, каналів, резервуарів та інших гідротехнічних споруд, тунелів метро та залізничного полотна.
Супутні товари