Дренажні системи для ванної кімнати: зробіть ваш водовідведення правильно

У сучасному облаштуванні ванних кімнат все більше використовуються нові та інноваційні підходи. Одним з таких нововведень є розширення простору ванної кімнати з використанням непомітною душовою зони. Цю зону можна створити в будь-якій квартирі або будинку, незалежно від розмірів і площі приміщення.

Душові куточки дозволяють уникнути використання традиційних піддонів і громіздких душових кабін. Прикладом такого новаторства є душова лійка, встановлена на стіні, дренажна система в підлозі і скляні стінки, що розділяють душову зону і решту простору ванної кімнати.

Для забезпечення ефективного відведення води підлозі надають легкий ухил для виведення стоків в каналізацію. Для цього використовуються спеціальні душові трапи або душові канали різних форм і розмірів.

Основні функції душових трапів і душових каналів:

  • Відведення використаної води: гарантують надійний стік відпрацьованих вод в каналізацію.
  • Фільтрація стоків: утримують великі сміттєві частинки, запобігаючи засмічення.
  • Запобігання запахів: ефективно запобігають проникненню неприємних запахів з каналізації в приміщення.
  • Герметизація та захист: забезпечують герметичне з'єднання підлоги і дренажної системи.
  • Легкий доступ для обслуговування: дозволяють проводити інспекцію і обслуговування системи стоку.

Як вибрати правильну систему?

Ми пропонуємо душові трапи і душові канали, виготовлені з високоякісної антикорозійної сталі, міцного металопластику і надійного чавуну. Дизайн наших систем поза часом і включає вишукані візерунки, які ніколи не виходять з моди. Конструкції відрізняються довговічністю і мають гарантію виробника на 10 років і більше. Вони стійкі до хімічних і механічних впливів. Знімні решітки полегшують очищення і обслуговування всієї системи стоку.

Монтаж душових трапів і каналів

При виборі трапа слід врахувати його пропускну здатність і необхідність використання сифона. Сифони забезпечують безперервне відведення стічних вод в каналізацію. Установка трапів зазвичай проводиться перед заливкою стяжки підлоги. У приватних будинках це можна зробити відносно легко. Однак в квартирах багатоповерхових будинків можливо буде потрібно підняти підлогу в душовій зоні на 15 см і надати йому ухил, щоб забезпечити нормальний відведення води в стокову решітку.

Варіанти розташування душових трапів:

  • При монтажі в центрі ухил до трапу робиться з чотирьох сторін.
  • З краю один край душового піддону знаходиться під невеликим ухилом до стіни.
  • У кутку трап встановлюється в кутку душового піддону, а до нього робиться невеликий ухил.

Сучасні будівельні технології дозволяють створити просторі ванні кімнати з невидимою зоною для душу. Душова лійка на стіні, легкі шторки і стильний душовий трап з нержавіючої сталі забезпечать комфорт і затишок у вашій душовій кімнаті. Якщо у вас є певні будівельні навички, таку душову зону можна створити самостійно, враховуючи Ваші особисті переваги і комфорт.

Супутні товари