Бентонітовий шнур для гідроізоляції

Бентонітовий шнур для гідроізоляції - це матеріал, що використовується у будівництві для водонепроникності робочих швів в місцях проходження інженерних комунікацій та холодних швів в будівельних конструкціях. Бентонітовий шнур міцно прилягає до поверхні бетону, заповнюючи шви, примикання і найнезначніші порожнечі в тілі бетону, утворюючи надійний захисний бар'єр єр від проникнення вологи.

Принцип дії полягає в тому, що при контакті з водою бентонітовий шнур значно збільшує свій об'єм, утворюючи гелеподібну масу. Отриманий гель заповнює всі тріщини та пористі місця.

Бентонітовий шнур монтують у швах фундаментів і стін за допомогою сталевих цвяхів, дюбелів через кожні 30-40 см або за допомогою профілю для монтажу чи просіяно-витяжної сітки розміром 15х25 мм та довжиною 1м.

Розмір бентонітового шнура, в залежності від товщини бетонної стіни або плити, підбирається згідно технологічної характеристики конструкції. Так, наприклад, для місць введення інженерних комунікацій підійде найменший прямокутний розріз 5х20 мм; для герметизації холодних швів застосовують бентонітовий шнур прямокутного розрізу 10х20мм, 15х25мм, 20х30 мм; для герметизації отворів після стяжного гвинта використовують бентонітовий шнур круглого розрізу діаметром 22 мм, після чого для завершення герметизації отвір замазується ремонтною сумішшю.

Основними перевагами використання бентонітового шнура можна вважати відмінні технологічні показники, пластичність, можливе застосування на вологу основу і простий спосіб монтажу, що не вимагає спеціального інструменту. Це дає можливість застосовувати продукт в якості ізоляційного матеріалу для швів в підземному будівництві, на гідротехнічних спорудах і в цивільному будівництві.

Також бентонітовий шнур має широкий діапазон робочої температури без втрати властивостей від -30°С до 50°С.

Де застосувується бентонітовий шнур:

  • гідроізоляція деформаційних швів
  • гідроізоляції технологічних швів
  • гідроізоляція проходів сантехнічних та інженерних комунікацій
  • робочі шви перекриттів та стін
  • конструкційні шви між фундаментної плитою і стіною
  • робочі шви в фундаментній плиті
  • гідроізоляції стиків водостічних та каналізаційних труб
  • ізоляційні відчини та тріщини між бетонними та сталебетонними елементами
  • конструкційні шви між стіною і перекриттям підземної споруди
Супутні товари