Ремонт та гідроізоляція паркінгу

Проблема протікання підземних паркінгів не нова, час від часу виникає питання про ремонтні матеріали.  Вибір матеріалів залежить від типу пошкодження, виду поверхні і вимог до міцності, стійкості до води і хімічних речовин. Важливо вибирати якісні матеріали і виконувати ремонт відповідно до технологічних процесів і нормативних вимог. Якщо тече підземний паркінг, то, в першу чергу, необхідно вжити заходів для зупинки протікання води. Це може включати:

Виявлення місця протікання

  • Гідропломба Teknoplug - це гідроізоляційний матеріал на цементній основі зі спеціальними хімічними добавками і полімерами. Гідропломба має малий час затвердіння і схоплювання в рідині. За дуже короткий час (від 30 секунд до 5 хвилин) матеріал утворює міцну «пробку» в місці протікання, яку не в змозі розчинити вода.

Геотекстиль і шиповидні геомембрани. Для поліпшення ефективності дренажної системи в підземному паркінгу також можуть використовуватися геосинтетичні матеріали. Правильно облаштована дренажна система дозволяє відводити воду з підземного паркінгу, запобігаючи утворенню калюж і забезпечуючи безпеку для автомобілів і пішоходів.

  • Геотекстиль - універсальний матеріал, вироблений з поліпропілену, поліаміду, поліефіру. Геотекстиль широко застосовують при влаштуванні гідротехнічних споруд і дренажних систем, в промисловому будівництві.
  • Шиповидна мембрана, яка використовується для дренажу в підземних паркінгах, дозволяє поліпшити стійкість грунту і запобігти ерозії, а також забезпечити додатковий захист від проникнення води. Шиповидна мембрана може бути встановлена на дні і стінах паркінгу, а також на будь-яких місцях, де необхідно забезпечити захист від води

Для ремонту підземних паркінгів можна використовувати різні матеріали в залежності від типу пошкодження і стану поверхні. Деякі з них включають:

Ремонтні суміші для бетону. Ці матеріали містять суміш цементу, піску та води, а також добавки, які можуть покращити їх властивості. Вони використовуються для заповнення тріщин, отворів та інших пошкоджень бетону. Дозволяють відновити пошкоджені поверхні, повернути їм міцнісні і якісні характеристики, а також провести монтаж обладнання та елементів в залізобетонних конструкціях.

  • Teknorep 200 - Однокомпонентна тонкошарова тиксотропна ремонтна суміш для вертикальних поверхонь, армована полімерними волокнами для усунення дефектів товщиною від 3 до 30 мм.
  • Teknorep 300 - Однокомпонентна тонкошарова тиксотропна ремонтна суміш для вертикальних поверхонь, армована полімерними волокнами для усунення дефектів товщиною від 10 до 40 мм.
  • Teknorep 300 EX - однокомпонентна тонкошарова ремонтна суміш, армована полімерними волокнами підвищеної міцності і еластичності, з підвищеними механічними і сейсмічними навантаженнями.
  • Ремонтна суміш Teknogrout 350 - самовирівнююча безусадкова суміш на основі спеціального цементу з підвищеною адгезією до бетону і металу. Для ремонту промислових підлог і паркінгів і для ремонту покриття автомобільних доріг, паркінгів і тротуарів.
  • Teknogrout EX - самовирівнююча, однокомпонентна безусадочна суміш з високою адгезією і міцністю для монтажу металевих колон і стовпів і для ремонту ділянок з'єднання залізобетонних з'єднань з балками, а також для установки колодязів і люків.
  • Teknogrout Rapid - надшвидка самовирівнююча наливна ремонтна суміш з початком набору міцності через 5 хвилин, яка не дає усадки і призначена для конструкційного ремонту горизонтальних бетонних і залізобетонних споруд, створення зносостійких гідроізоляційних покриттів, ремонту промислових підлог і паркінгів.

Також для ремонту паркінгу використовуються поліуретанові герметики. Такі герметики застосовуються для заповнення тріщин і швів в бетонних поверхнях. Вони мають хорошу стійкість до води та хімічних речовин:

  • Tenalux 131M - однокомпонентний герметик на базі MSPolymer® для закладення швів в горизонтальних конструкціях з прямим механічним навантаженням, який може використовуватися для герметизації швів у вертикальних і похилих будівельних конструкціях для швів індустріальних підлог, герметизації швів і тріщин у вертикальних і похилих будівельних конструкціях, герметизації деформаційних швів з максимальною деформацією ± 20 %.
  • Profflex PU 40 - високоякісний нейтральний, еластичний однокомпонентний герметик для будівельних швів і клей на основі поліуретану, який використовують для всіх видів герметизації і склеювання в будівельній індустрії, для структурного зв'язку в вібруючих конструкціях, для герметизації усадочних швів в бетонних підлогах.
  • IPS PU2K - високоякісний двокомпонентний поліуретановий герметик для закладення швів і тріщин у вертикальних і похилих будівельних конструкціях. Може використовуватися для герметизації швів в горизонтальних конструкціях при відсутності прямої механічного навантаження.
  • OKSIPLAST - високоякісний двокомпонентний поліуретановий герметик для закладення стиків і тріщин у вертикальних і похилих будівельних конструкціях. Може використовуватися для герметизації швів в горизонтальних конструкціях (підлогах) при відсутності механічного навантаження

Гідроізоляційні матеріали. Це матеріали, які використовуються для створення водонепроникної поверхні. Вони можуть бути у вигляді рідких покриттів, мембран або плівок і мають хорошу стійкість до води та хімічних речовин.

  • Термопластична стрічка - мембрана HYDROFLEX застосовується для горизонтальних і вертикальних деформаційних швів в паркінгах, підземних конструкціях, підвальних і напівпідвальних приміщеннях і призначена для гідроізоляції холодних швів. Унікальність хімічного складу забезпечує високу еластичність і адгезію до сухого і вологого бетону. Термопластична стрічка Hydroflex стійка до агресивних впливів мазуту і масла, адаптується до застосування в широкому температурному інтервалі разом з клеєм-герметиком Hydroflex.
  • Teknomer 200 EX - двокомпонентний еластичний гідроізоляційний і захисний матеріал, який утворює безшовне еластичне гідроізоляційне покриття. Створює захист від протікання і проникнення поверхневих вод за рахунок акрилу і спеціальних добавок, які підвищують водонепроникність і оброблюваність поверхні нанесення.
  • Teknomer 200 Ех Crystallized - двокомпонентний кристалізований еластичний гідроізоляційний матеріал на основі цементу, емульсійного полімеру і спеціальних добавок для захисту від позитивного і негативного тиску води.
  • Teknomer 100 - однокомпонентний матеріал на цементній основі проникаючої дії для ущільнення структури бетону, що включає активні хімічні компоненти, які проникають в тіло бетону, рухаючись назустріч воді. При контакті з водою відбувається хімічна реакція, в ході якої утворюються нерозчинні кристали, що заповнюють капіляри, мікротріщини і пори товщиною до 200 мікрон.

  • Teknomer 120 - бетонна добавка для гідроізоляції бетонних поверхонь, яка робить поверхню стійкою до позитивного і негативного тиску води, підвищує міцність і морозостійкість бетону, запобігає карбонізації в бетоні, паропроникна, не містить хлоридів і легка у використанні.

Від застосування якісних гідроізоляційних матеріалів залежить, наскільки довго прослужить паркінг.  Складові компоненти грають одну з важливих ролей. Тут не може і не повинно бути неякісних матеріалів. Паркінги витримують великі навантаження, сейсмічні коливання і дію зовнішніх факторів, тому вимагають і відповідального ставлення до гідроізоляції

Супутні товари