Что такое гидрошпонка

Гідрошпонки являють собою спеціальні профільовані стрічки, різної ширини, довжини, щільності та типу,  виготовлені з ПВХ або ТПЕ матеріалу або з металу. Використовуються на стадії заливки бетону для гідроізоляції робочих, деформаційних, температурних та компенсаційних швів. Гідрошпонки фіксуються зовні або всередині конструкції згідно проекту та функції, яку мають виконувати. При встановленні гідрошпонок необхідно забезпечити герметичність у місцях примикання їх до опалубки для виключення протікання цементного розчину під час проведення бетонних робіт.

Розрізняють наступні види гідрошпонок:

Застосування гідрошпонок на етапі встановлення арматурного каркасу є оптимальним, якісним та економним  видом гідроізоляції, що  виконує свої функції протягом всього терміну експлуатації будівлі.

Основними перевагами використання гідрошпонок для герметизації і гідроізоляції рухомих, робочих швів та для ремонту при монолітному будівництві будинків, у тому числі фундаментів, підземних паркінгів, тунелів, каналів є те, що форма гідрошпонки дозволяє надійно вмонолічувати її в бетонну конструкцію. Наявність ребер на площині запобігає проникненню вологи всередину конструкції; може використовуватися в конструкціях з особливими вимогами для забезпечення герметичності; витримує великий тиск води всередині і зовні.

З'єднання гідрошпонки на будівельному майданчику  відбувається спаюванням за допомогою промислового фена. Температура спайки має бути близько +200°С. Для з'єднання з ТРЕ рекомендується застосовувати однокомпонентний пастоподібний клей на основі силанмодифікованого полімеру.


Переваги:

  • простота установки, не вимагає зміни арматурного каркасу
  • надійне кріплення в бетоні
  • підходить для всіх видів конструкцій в промисловому та цивільному будівництві
  • витримує великий тиск води всередині і зовні
  • широкий діапазон робочих температур від -40⁰С до +70⁰С
  • висока хімічна стійкість
  • термін експлуатації не менше 25 років
  • продукт екологічно безпечний
Сопутствующие товары