Душовий канал - це прямокутний трап, що складається з верхньої частини: декоративної решітки з нержавіючої сталі, фільтруючої решітки для зливу, здатної затримувати велике сміття, спеціального затвора, що затримує запахи і спеціального корпусу з відведенням, з'єднаним з трубопроводом спеціальним перехідником.

Виготовляється такий душовий канал з нержавіючої сталі або посиленого поліпропілену, що мають товщину більше 1,5 мм, в залежності від обраного матеріалу залежить термін експлуатації, його довговічність і міцність. Також при установці головну роль буде виконувати його пропускна здатність. Вона повинна бути 0,5 – 1,2 літра в секунду.

Які бувають види душових каналів

Залежно від матеріалу, з якого виготовлений душовий трап, буде залежати місце установки.
Саме тому душові канали діляться на наступні:

  • Душові трапи без фланця CLASSIK LINE. Вони мають корпус з нержавіючої сталі та пластиковий корпус. Зазвичай монтуються в душовій зоні (стіна, прохід або по периметру). Цей варіант дуже простий і недорогий.
  • Душові канали, що мають горизонтальний фланець. Сам фланець виконаний з нержавіючої сталі або поліпропілену, проклеєний спеціальною герметичною стрічкою для кращої ізоляції та герметизації. Вони добре монтуються в душову зону при виході, можуть додатково мати поворотний сифон, що полегшує монтаж.
  • Душові канали, що мають вертикальний фланець. Цей варіант добре підходить для монтування в стіну, а сам фланець виконує роль направляючої для укладання плитки і примикання до стіни. Завдяки цьому поліпшуються гідроізоляційні властивості. Але такий тип установки вимагає нахилу по всій поверховості душового піддону до зливного отвору.
     


Як монтується душовий канал

Після того як був обраний душовий канал, потрібно детально вивчити можливість його становлення. Цю роботу можна доручити фахівцям або виконати самостійно, якщо дотримуватися деяких правил.

Послідовність буде наступною:


  • Перш за все це необхідно визначитися з площею, яку буде займати душова зона. Це можуть бути наступні розміри: 120х120, 100х100, 90х90, 100х140, 100х120, 90х140, 90х120, 90х100, 80х140, 80х120, 80х10.
  • Після того, як буде виділено місце для душової зони, необхідно вибрати місце, де буде встановлюватися душовий канал, а також його довжина. Лотки мають довжину від 20 до 80 см.цей розмір вибирається індивідуально в залежності від розміру душової зони. Також враховуються наступні фактори - частота використання душової, кількість води, що буде пропускатися, тип підключення до каналізації, діаметр труби і дизайнерське рішення.
  • Для поліпшення теплоізоляції можна використовувати спеціальні пінополістирольні плити, залити їх цементно-пісочної сумішшю.
  • По периметру укладається демпферна стрічка для надійної герметизації і компенсації розширення стяжки при зміні температури.
  • Також не забуваємо, що гідроізоляція теж важлива. Наприклад, можна використовувати гідроізоляційну еластичну суміш Teknomer 200 EX Crystallized.
  • Після цього встановлюється сам лоток і з'єднується з вентиляційним каналом і герметизується.
  • Після установки підлогу заливають стяжкою і укладають плитку.
Супутні товари