Які існують види гідроізоляційних матеріалів

Вода вважається найбільш небезпечним і підступним руйнівником поверхонь. Повільно впливаючи вона руйнує навіть найміцніші поверхні. Саме тому гідроізоляційні роботи є одним з головних етапів при будівництві або ремонті споруд будь-якого типу і призначення.

Існує величезна кількість матеріалів для гідроізоляції, про які ми і розповімо в нашій статті.

Яким чином класифікують гідроізоляційні матеріали

Незважаючи на те, що головним завданням будь-якого матеріалу для гідроізоляції є забезпечення захисту поверхонь від руйнування вологою, сьогодні існують їх тисячі видів. У різних джерелах можна знайти різні класифікації всіх існуючих гідроізоляційних матеріалів, але ми підібрали найбільш універсальні їх групи, з якими пропонуємо ознайомиться нижче. 

Гідроізоляційні матеріали поділяють за наступними категоріями:

За способом нанесення на поверхню:

За основним компонентом матеріалу:

За типом тиску води:

  • Стійкі до позитивного тиску води
  • Стійкі до позитивного і негативного тиску води

За еластичністю:

  • Нееластична
  • Напівеластична
  • Еластична

За місцем використання:

На що звернути увагу при виборі гідроізоляційного матеріалу

Вибираючи гідроізоляційний матеріал відштовхуватися необхідно від потреб при експлуатації і типу споруди. Наприклад, чи буде це невелика ванна кімната житлового приміщення, великий відкритий балкон або виробниче приміщення з підвищеною вологістю; чи буде це приміщення піддаватися експлуатації з високою інтенсивністю або буде використовуватися в нормальних умовах; чи буде конструкція в подальшому давати усадку або піддаватися будь-яким змінам чи ні і тд.

 
Супутні товари